NIEUWSBRIEF OUDERENVERENIGING SINT WILLIBRORDUS STRAMPROY

                                                         Jaargang 5: uitgave 18:  mei 2023

Op zondag 11 juni is er een uniek evenement op het Kerkplein in Stramproy. Daar presenteren 35 Roojer verenigingen zich aan het Roojer publiek. Ook wij als Ouderenvereniging doen daar aan mee ! We laten zien wat onze club allemaal doet. Hopelijk krijgen we zo ook nieuwe leden, vrijwilligers en eventueel bestuursleden bij. Maar het is ook belangrijk om te  laten zien dat we er zijn in Stramproy en wat men kan komen doen bij ons. Vanaf 13.00 uur tot 16.00 uur is het evenement “Beursplein” en staan we in een kraampje op het Kerkplein. Ook is er voor de kinderen een mooi spektakel. Van 16.00 tot 21.00 uur gaan we over naar een Feestplein op het Kerkplein.

Een feestelijke afsluiting, met muziek van de jaren 60 en de jaren 90. En uiteraard lekker eten en drinken. Ook dat is leuk om te bezoeken.  Kortom… er is genoeg te doen op 11 juni in Stramproy, komt allen en laat je vermaken. Je hoeft daar het dorp niet voor uit….”

Tegelwijsheid

Er zijn weinig mensen waarvan ik niets kan leren.

Reisprogramma 2023

Op 16 februari werd het reisprogramma 2023 gepresenteerd en inmiddels zijn er al enkele uitstapjes geweest. Gezien de grote belangstelling komt het reizen tegemoet aan de wens van veel leden. Het theaterbezoek aan Cultuurhuis “de Zeepziederij” in Bree is altijd een fijne dagbesteding. Geen lange reis, ronddolen op de drukbezette markt in Bree en genieten van een lunch op een gezellig terrasje. Vervolgens in de namiddag een uitvoering in het theater en daarna samen koffie en een stuk vlaai. Voor het uitstapje naar “de Risk Factory” in Venlo was veel belangstelling. Met een 40-tal leden werden we geïnformeerd over de risico’s in huis en de aanbevelingen hoe te handelen, een zeer leerzame dag. Van 21 tot 26 mei is er de 5-daagse vakantiereis. Een 30-tal leden gaan dan genieten van diverse toeristische attracties in de noordelijke provincies. Ze logeren in een luxe hotel, gelegen aan de markt van Zuidlaren. In de avonduren van 15 juni staat een excursie naar de brandweer in Stramproy op het programma. De belangstelling is zo groot, dat voor een deel van de aangemelde leden moet worden gezocht naar een tweede dag. Daar ga je dus nog van horen. Op 28 juni is er de dagreis naar het vestingstadje Heusden en in de namiddag een 2-uren durende rondvaart op de Biesbosch. Van 21 t/m 24 augustus is er de fiets-4-Daagse. Op de 1e dag fietsen we naar Helmond, dan 2 dagen actie in de natuur en op de terrasjes in het Brabantse land. We verblijven 3 nachten, halfpension in het Golden Tulip Hotel West-Ende en op de 4e dag weer op de fiets retour naar Stramproy.
Op 21 september staat het bezoek aan Museum van de Vrouw te Echt op het programma. Dit is een tocht van een halve dag in de namiddag. In Cultuurhuis Edith Stein is er een permanente en een wisselende expositie. “Et Dieu créa la Femme”, ga het zien! Op 19 oktober bezoeken we het EDAH-museum, waar we teruggaan naar het boodschappen doen in de vorige eeuw. In de namiddag, na de lunch, brengen we een bezoek aan Kamp Vught, een dag vullend programma. Voor 15 december is een grote bus geboekt voor een bezoek aan de kerstmarkt in Dordrecht.
Voor alle geplande reizen kun je je nog aanmelden, voor nadere informatie en aanmelden, bel 06-53944408.

Tegelwijsheid

Er zijn veel woorden nodig om er één terug te nemen.

Activiteiten stop

 Beugelen:  Op maandag 22 mei 2023 wordt er voor het laatst gebeugeld in de beugelbaan

Het beugelen begint weer op maandagmiddag na Royer kermis. (maandag 11/9)

Kaarten op dinsdagavond: Het kaarten op dinsdagavond in De Zaal is in april geëindigd.

Op dinsdagavond na de Royer kermis beginnen ze weer. (12/9)

ONS   Limburg  Magazine voor Limburg

ONS magazine is er niet op vooruit gegaan. Het heeft weinig uitstraling, is inhoudelijk minder en gedrukt op kwalitatief minder papier . Artikelen , interviews en achtergronden zouden meer centraal moeten staan. Denk dan o.a. het aanvragen van rijbewijzen of paspoorten, het aanvragen van WMO voorzieningen als huishoudelijke hulp en de mogelijkheden voor dagopvang, het aanvragen voor zorg- en huurtoeslag , de omnibus-pas, digitalisering, mobiliteit, eenzaamheid, openbaar vervoer etc.. Kortom zaken die de senioren aangaan. ONS magazine staat bol van de advertenties, daar hebben de lezers weinig aan. In ONS magazine van mei 2023 waren ruim 20 van de 50 pagina’s gevuld met advertenties.

Tegelwijsheid

Het is nog nooit zo donker geweest of het werd altijd wel weer licht.

Jaarvergadering 16 maart 2023

De jaarvergadering werd door ruim 120 leden bezocht ondanks dat er niet vlaai op de uitnodiging stond maar een wafel. Marit Verheijen had de Ouderenvereniging gevraagd om sponsorgeld te verzamelen voor haar reis naar Ghana met de stichting Global Exploration.

De voorzitter gaf een mooi overzicht van de activiteiten die er allemaal plaats hadden gevonden in 2022 en verder had de penningmeester een heel duidelijk financieel verslag van 2022 en begroting 2023 op power point gezet. Lies Koolen was aftredend van de financiële commissie en wordt opgevolgd door Jac Smeets. Wies Niessen – Jilesen was aftredend na 12 jaar actief te zijn binnen het bestuur en was statutair niet meer herkiesbaar.  Theo Peeters werd benoemd als nieuw bestuurslid en Gerard Rademaekers knoopte er nog een periode aan vast. Beide bestuursleden werden bij acclamatie benoemd.

Na afloop werd nog een consumptie met een hapje aangeboden en de leden bleven nog lang napraten ondanks dat er geen entertainment werd geboden.

Tegelwijsheid

Wacht niet op een mooie dag, maak er een.

Wist u dat:

  • de brunch op zaterdag 18 en en 25 maart 2023 door ruim 385 leden werd bezocht,
  • de Zaal er feestelijk uitzag en de deelnemers genoten van een heerlijke brunch,
  • op de website van ouderenvereniging-stramproy.nl meer dan 200 foto’s staan van beide dagen,
  • er meer dan 80 deelnemers waren bij de bedevaart naar Heppeneer,
  • 3 leden van de Ouderenvereniging een koninklijke onderscheiding hebben gekregen, te weten Leen Rademaekers, Jack Kunnen en Thieu Ramaekers

 Secretariaat: St. Annastraat 1 6039 AV Stramproy tel.562306

mieke.van.dael@hotmail.com