Jeu de Boule.

Woensdagmorgen van 9.30 uur tot 11.30 uur

Waar:

Parkje aan de Trambaan.

Hoge energierekening? Je staat er niet alleen voor!

De kosten voor energie zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Hierdoor zijn veel huishoudens honderden euro’s extra kwijt aan de energierekening. Het Rijk heeft de energiebelasting verlaagd en is er een Eenmalige Energietoeslag in het leven geroepen als tegemoetkoming voor de lagere inkomens. Daarnaast heeft het kabinet een breed scala aan maatregelen aangekondigd, waarvan sommige nog dit jaar en andere begin 2023 ingaan. Toch kan het voor inwoners moeilijk zijn om de energierekening te betalen. De gemeente Weert helpt graag, je staat er niet alleen voor!

Warm Wonen Winkel

Minder energie gebruiken is altijd de eerste stap. Kijk daarom nog eens kritisch naar apparaten, lampen en openstaande deuren. En natuurlijk kun je je huis aanpakken door te isoleren of nieuw glas te plaatsen. Vind je het lastig om te beginnen? Dan is er hulp. In de Warm Wonen Winkel staan energieverkenners klaar om je vragen te beantwoorden. Loop van dinsdag tot zaterdag binnen op het adres Meikoel 3 of kijk op www.warmwoneninweert.nl.

Ook is er elke donderdagavond om 19.30 uur een gratis ‘Praatje over energie en duurzaamheid’. Een deskundige praat je bij en er is ruimte om je vragen te stellen.

 

Nationaal Warmtefonds: renteloze lening

Door bijvoorbeeld isolatie of zonnepanelen daalt je energierekening. Maar dat soort zaken kost (veel) geld. Geld lenen kost normaal ook geld, maar vanaf 1 november kun je bij het Nationaal Warmtefonds geld lenen zonder rente te betalen. Voorwaarde is dat je een koopwoning hebt en dat je verzamelinkomen niet hoger is dan € 45.014 bruto per jaar. Kijk voor meer informatie op www.nationaalwarmtefonds.nl.

 

Energietoeslag

Ook de Rijksoverheid doet een duit in het zakje. Voor iedereen is tijdelijk de energiebelasting verlaagd. Daarnaast is er een prijsplafond aangekondigd met maximale tarieven voor elektriciteit en gas. En ontvangen alle huishoudens een energiecompensatie van €190,- in de maanden november en december 2022. Heb je toch nog moeite om de energierekening te betalen? Maak dan gebruik van de “energietoeslag”. Deze toeslag bedraagt € 1.300,- en is bedoeld voor huishoudens met lage inkomens. Kijk op www.weert.nl/energietoeslag of je recht hebt op deze regeling. Hier kun je ook de toeslag aanvragen.

 

Tijdelijke regeling voor stijgende energiekosten

Om een brug te slaan naar de maatregelen vanuit het Rijk en om inwoners te helpen, wil de gemeente Weert tijdelijk inwoners met acute en urgente financiële problemen als gevolg van gestegen energieprijzen helpen door, naast alle bestaande regelingen, een tijdelijke regeling voor stijgende energiekosten. Het kan dan gaan om situaties waarbij inwoners het niet meer lukt om rond te komen en er schulden ontstaan of verder oplopen.

 

Wethouder Martijn van den Heuvel: “Dankzij de verhoging van de energietoeslag kunnen we de mensen die dat hard nodig hebben, wat extra ademruimte bieden voor aankomende winter en voor volgend jaar. Maar we zien ook dat veel mensen die dat extra steuntje in de rug kunnen gebruiken, volgens de huidige voorwaarden helaas niet in aanmerking komen. Dankzij de nieuwe regeling van de gemeente Weert kunnen we direct maatwerk bieden voor alle inwoners, en ik hoop dan ook dat we met deze versoepeling nog meer mensen kunnen helpen.”

 

Er wordt samengewerkt met maatschappelijke partners om de meest schrijnende en urgente situaties in beeld te krijgen.

 

Meer informatie over deze regeling is te vinden op www.weert.nl/energie of neem contact op met De Vraagwijzer via 0495-575000. Of kijk op www.weert.nl/devraagwijzer.

 

Hulp bij geldzaken nodig?

Er zijn veel regelingen, maar heb je desondanks moeite om je rekeningen te betalen?  Weet dat er hulp is! Neem contact op met de Vraagwijzer via 0495-575000.  Of kijk op https://www.weert.nl/schulddienstverlening

 

Verschijningsdata ONS Limburg magazine in 2023

Editie Verschijningsdatum (op maandag)
1-2 februari 23 januari
3 maart 27 februari
4 april 27 maart
5 mei 24 april
6 juni 22 mei
7-8 juli/aug 26 juni
9 september 28 augustus
10 oktober 25 september
11 november 23 oktober
12 december 27 november
1 januari ‘24 18 december 2023